dinsdag 3 mei 2011

(M)Endurance

Menvereniging 'Onder de Zweppe'
Zelhem heeft een rijke historie op het gebied van de paardensport en als het aan de Zelhemse menvereniging ligt, zal dat ook zo blijven. 'Onder de Zweppe' heeft namelijk het plan opgevat om in plaats van de Achterhoekse Paardedagen een jaarlijkse (M)Endurace in het buitengebied van Zelhem te organiseren, voorlopig nog op 1 dag, maar met de bedoeling dit uit te bouwen tot een meerdaags evenement. Het gaat dan om een aantal lange afstandroutes voor paard en ruiter of aanspanning.
Endurance is een opwindende en diervriendelijke tak van paardensport. De hoofdzaak van het endurance rijden is het zo snel mogelijk afleggen van een uitgezet parcours, dat in afstand varieert van 25 tot 160 km. Niet alleen de tijd, waarin het parcours wordt afgelegd is belangrijk, maar ook de conditie van het paard bij de veterinaire controles. Uithoudingsvermogen, samenwerking, vertrouwen en verzorging zijn de sleutelwoorden voor succes.
In aangespannen vorm heet deze wedstrijdsport mendurance en omdat de organiserende vereniging nu eenmaal een menvereniging is, staan uiteraard ook routes voor aanspanningen op het programma.
Op zaterdag voor pinksteren 11 juni zullen er in Zelhem dus meerdere (M)Endurance wedstrijden zijn. De Endurande voor ruiters zal gaan over een afstand van 30, 60, 90 of 120 en de Mendurance is over 30 km.
Onderweg zijn er diverse veterinaire controles en plekken voor het publiek om te genieten van deze vorm van paardensport. De wedstrijd wordt verreden op en rond `t zand te Zelhem waar een mooie tocht is uitgezet door bossen en over onverharde wegen, er zijn weinig verharde wegen.
De Endurance is 's morgens en de Mendurance wedstrijd start om 14.00 uur. Inschrijven is mogelijk tot 28 mei 2011.
Voor informatie zie de site: www.endurancevereniging.nl of www.onderdezweppe.nl. U kunt ook contact opnemen met het wedstrijdsecretariaat: belinda206@hotmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten